Transferpersen
Zelf producten bedrukken met een transferpers! Als aanvulling op verschillende machines is een transferpers handig of zelfs nodig. Een pers is dus niet meer weg te denken bij het bedrukken van bijvoorbeeld kleding, petten en mokken. Maar welke pers heb jij nodig en wat zijn de verschillen? Deze informatiepagina gaat verder in op wat een transferpers is, wat je er mee kan, hoe het werkt, welke pers jij nodig hebt en natuurlijk welke accessoires je het best kan gebruiken om tot een perfect resultaat te komen!
Een transferpers, ofwel hittepers, is heel simpel gezegd; een pers waarmee je allerlei producten kunt bedrukken met jouw eigen ontwerp door middel van warmte. Zo zijn hittepersen ideaal voor het bedrukken van kleding, maar ook tal van andere producten waaronder petten en zelfs mokken. Jouw ontwerp wordt dan overgebracht van een speciale folie op het product. Dit proces noemen we ook wel een transfer.
Een transfer moet aangebracht worden d.m.v. warmte en druk. Zo zou je bijvoorbeeld flexfolie (textiel transfer folie), op kleding kunnen strijken met een gewone strijkbout. Echter, kun je nooit zoveel warmte en druk leveren als hittepers. Door een pers te gebruiken, zorg je ervoor dat het product niet loslaat of zijn kwaliteit verliest. Bovendien scheelt het je zelf ook nog eens een boel werk door de machine het werk voor je te laten doen. Meer over hoe je een hittepers gebruikt, en welke hittepers je nodig hebt, lees je hieronder. Voor meer vragen over het gebruik van transferpersen/hittepersen, kun je ook altijd even contact met ons op nemen.
Hobbycraft II textielpers
De Hobbycraft II is een platte textielpers van 22 x 30 cm, ongeveer de grootte van een A4. De pers is aan de kleinere kant, dit maakt de pers met 12kg licht, en daarnaast makkelijk op te bergen. De pers is in Nederland ontwikkeld en van hoge kwaliteit! De temperatuur en tijd voor het drukken zijn op het apparaat in te stellen met een handige display. De druk moet voor deze pers handmatig toegediend worden.
CT3838 II textielpers
De CT3838 II is een grotere Calortrans pers, net als de Hobbycraft ontwikkeld in Nederland met een uitstekende kwaliteit! De pers is 38 x 38 cm en daarmee een betere optie voor het bedrukken van grotere stukken textiel. Deze pers heeft naast de optie om de tijd en temperatuur in te stellen op de display, ook een mogelijkheid om de druk in te stellen op de machine. Deze klikt dicht en piept wanneer het persen klaar is. Zo hoef je niet zelf de druk te leveren. De pers is een verbeterde versie van de CT3838.
CTM55 mokkenpers
De CTM55 pers is speciaal gemaakt voor het bedrukken van mokken. Hij heeft een bijgeleverd 80mm hitte element, die het mogelijk maakt de meeste standaard mokken van 80mm te bedrukken. De pers geeft de mogelijkheid om de temperatuur en tijd in te stellen. De druk wordt bij deze pers met de hand geleverd. Het is eventueel ook mogelijk om het hitte element te vervangen met andere maten.
Pettenpers C-50 II
Voor het bedrukken van petten en borstlogo's is de pettenpers ideaal! Deze machnetische transferpers heeft een gebogen hitteplaat van 15 x 8 cm voor het bedrukken van petten. Daarnaast krijg je bij deze pers ook een 15 x 15 hitte element voor borstlogo's. Je kunt de temperatuur en tijd makkelijk instellen op de display, als de tijd op is springt de pers vanzelf open.
Stap 1: Stel de transferpers in
Stel de juiste tijd, temperatuur en eventueel de druk in op de transferpers. De juiste instellingen voor het gebruik van de transferpers vind je in de beschrijving van de verschillende folies in de winkel. Welke folie je precies nodig hebt voor je project vind je op de informatiepagina.
Stap 2: Plaats de stof en het ontwerp.
Plaats de te bedrukken stof op de plaat van de transferpers. Leg vervolgens het ontwerp op de stof, pet of mok. Voorkom scheve opdrukken door het product en het ontwerp zorgvuldig in het midden van de pers te leggen. Gebruik eventueel uitwisbare stiften om markeringen aan te brengen. Dek alles af met een beschermende folie, teflon cover sheet, zodat de stof niet beschadigd. Tip: Pers het te bedrukken product altijd eerst even voor om de stof helemaal vlak te strijken.
Stap 3: Persen maar!
Als alles netjes recht ligt en de machine goed ingesteld is, kun je gaan drukken! Druk de pers helemaal naar beneden en wacht een aantal seconden tot de transfer voltooid is. Informatie over hoelang de pers ingedrukt moet blijven, vind je in de beschrijving van de folies en in de winkel. Bij sublimatie
ligt het aan het te bedrukken voorwerp.
Stap 4: Napersen en klaar
Verwijder indien aanwezig de plastic achterkant van de folie en pers nogmaals kort na om de transfer permanent aan het textiel te hechten. Je bedrukking is nu helemaal klaar! Tip: Plaats teflon folie over het ontwerp bij het nadrukken om de pers schoon te houden en de kleuren te behouden.
Bij het bedrukken van materialen is het belangrijk dat de druk overal op de opdruk gelijk is. Knoopjes en naden kunnen deze gelijke druk belemmeren. Om dit tegen te gaan zijn er Teflon Pillows!
De Pillows zijn kussentjes die je in de te bedrukken kleding legt. De knoopjes en naden zinken als het ware in het kussen zodat de druk gelijk blijft. Deze Pillows gebruik je bij ritsen, knopen, naden en andere lichte oneffenheden.
De Teflon Pillows zijn er in vier maten, allemaal geschikt voor een ander doel, vind het Teflon Pillow voor jouw projecten!
De Teflon Sheet is een dunne hittebestendige folie die je tussen je ontwerp en het hitte-element van de pers plaatst. Je gebruikt de folie bij het drukken van de kleding. Dit Sheet beschermt de kleding tegen de hitte en de pers tegen de opdruk. Wanneer geen Sheet gebruikt wordt kan dat als gevolg hebben dat het hitte-element vies wordt of dat het materiaal dat je bedrukt verkleurd.
Teflon Pillow maten:
- 13×46 kan je gebruiken bij het persen van broekspijpen en mouwen
- 16×20 is perfect voor rompertjes en kleine t-shirts voor kinderen
- 25×25 is voor normale kleding zoals t-shirts, truien, vesten etc
- 51×41 is voor kleding met grote maten of grote stukken stof